2011-01-28 10:21:37• hírek • Szatmar.ro

Tovább él a genovai vonal az Internél

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint az olasz bajnoki címvédő Inter csapata pénteken bejelenti a legígéretesebb olasz csatárnak tartott Giampaolo Pazzini leigazolását. Ez egyben azt jelentené, hogy a Sampdoria néhány hét alatt mindkét válogatott támadóját elveszítené, miután Antonio Cassano szintén Milánóba szerződött korábban, ám ő a Milanhoz kötelezte el magát.

A 25 esztendős Pazzini már átesett a orvosi vizsgálatokon, a két klub pedig pénteken jelenti be hivatalosan az átigazolás tényét. A 13 válogatott meccsén egyszer eredményes Pazziniért 12 millió eurót valamint a 22 éves Jonathan Biabiany és a 19 éves Luca Caldirola játékjogát adja az Inter. Furcsa módon Pazzani eddigi pályafutásának mindkét átigazolását télen ejtette meg: 2005 januárjában 6,5 millió euróért került az Atalantától a Fiorentinához, majd 2009 elején 9 millió euró fejében szerződött a Sampdoriához.

Az olasz élvonalbeli SerieA-ban eddig 115 meccsen 64 gólt szerző Pazzini 2015-ig írt alá a kék-feketékhez, ám, akárcsak Cassano a városi rivális Milannál, nem léphet pályára a Bajnokok Ligájában, mivel a Sampdoria színeiben már szerepelt a sorozat selejtezőiben.

Az átigazolási időszak hétfő esti zárásáig egy másik játékos is érkezhet az Interhez: Huszin Hardzsa ügynöke ugyanis csütörtökön bejelentette, hogy a 34-szeres marokkói válogatott a szezon végéig a fekete-kékeknél folytatja pályafutását. Az ügy érdekessége, hogy a 28 éves középpályás, aki eddig 98 SerieA-meccsen 14-szer volt eredményes, a másik genovai csapattól, a Genoától érkezhet Milánóba. Onnan, ahonnan az Inter januárban már igazolt a egy futballistát: Andrea Ranocchiáért néhány hete 18,5 millió eurót sulykolt ki a papíron a világ jelenlegi legjobb klubcsapata. A 22 éves védő az egyik legnagyobb olasz tehetségnek ígérkezik.


Szétszéledt a Pazzini-Cassano duó: a tavaly még repítették a Sampot, ezentúl ellenfelek lesznek Milánóban
Szétszéledt a Pazzini-Cassano duó: a tavaly még repítették a Sampot, ezentúl ellenfelek lesznek Milánóban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: